Malika

Malika wil later advocaat worden en droomt er ook van om een bekende popartiest te worden. Het liefste in New York.
malika

Malika, 12 jaar, woont sinds begin 2013 fulltime bij ons

Wij kunnen ons nog heel goed herinneren dat we haar opzochten in de woongroep waar ze toen zat; “Zijn jullie mijn nieuwe pleeggezinnetje?”, vroeg ze dapper. In de huiskamer zaten nog meer kinderen die allemaal nog opzoek waren naar een pleeggezin, dat beeld zullen we nooit meer vergeten….

 

Malika stelde toen ze net bij ons woonde de ene na de andere vraag in bijna haastige spoed. Alsof ze probeerde in te halen wat ze gemist had; “Waarom smelt sneeuw?” Eten leeuwen mensen?” Houden honden van muziek?” Is de zon lief?” Wij waren Malika’s laatste ‘kans’ om ooit nog in een gezin te kunnen wonen kregen we te horen.

 

Malika is sinds ze hier woont enorm gegroeid in haar hele zijn en begint inmiddels, voor haar doen, behoorlijk in balans te komen. We zijn heel trots op haar! Malika is vrolijk, heeft vriendinnetjes en loopt huppelend rond. Heel mooi om te zien. Malika zit inmiddels niet meer op speciaal onderwijs, is geen ‘cluster 4’ kind meer en gaat gewoon naar regulier middelbaar onderwijs. Tessa, Gerwina en Malika zijn echte zusjes geworden, ook prachtig om te zien hoeveel ze van elkaar kunnen leren en hoeveel ze aan elkaar hebben. Malika staat heel erg enthousiast in het leven. Houdt van spelletjes, lol maken, voetbal en zingen. Ze is gek op muziek en vooral die van Justin Bieber.